Quantcast

Felipe González: "No tinc preferències entre el PP o Podem"

Cal parlar amb tots i els acords han de ser amb Podem … o amb PP. De manera indistinta. Aquesta és l'opinió de l'expresident Felipe Gonzalez, que equipara les dues formacions en el camí del PSOE per buscar un govern . Respecte els cinc milions de vots que han rebut Podem, les marees i Compromís, però també els set milions i escaig del PP. Per tant, cal parlar amb ells, "amb els dos".

En una roda de premsa a la Universitat de São Paulo (USP), González ha opinat que "el desitjable" és que s'arribi a un acord, ja que la celebració d'unes noves eleccions generals seria "un fracàs" . "No ens mereixem, els que hem votat, haver de tornar a votar el 26 de juny. Ara, si no hi ha altra solució, ja que haurem de fer-ho. No és un drama" .

González considera que cal agrair al líder del PSOE, Pedro Sánchez, per haver intentat la investidura , després del desistiment de Mariano Rajoy, obrint-se tant cap a Ciutadans com a Podem i les confluències . "A més, va començar per col·locar un paper sobre la taula sobre què parlar, en lloc de començar per com es reparteix els llocs" , va dir el socialista, en al·lusió a Podem. "I ara estem en una situació peculiar: hi ha dues forces polítiques que han arribat a un acord i que volen mantenir-lo, que volen parlar d'aquesta plataforma amb els altres ".

l'expresident socialista ha acudit aquesta setmana a la universitat per convertir-se en professor de la càtedra José Bonifácio, del Centre Iberoamericà de la USP.