Quantcast

Batalla proposa una consulta popular i una oficina conjunta per als Jocs Olímpics d'Hivern 2026

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha defensat aquest divendres la seva aposta pels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona-Pirineus 2026 en el marc de la comissió d'estudi celebrada a l'Ajuntament de la capital catalana, i ha remarcat la necessitat de comptar amb el colideratge entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i les comarques pirinenques. En aquest sentit, Batalla ha proposat la idea de crear una oficina olímpica conjunta entre les administracions per emprendre els treballs “amb més força”.

Tanmateix, l'alcalde pirinenc s'ha mostrat partidari de celebrar una consulta tant a Barcelona com al Pirineu perquè els ciutadans puguin expressar la seva opinió a partir d'un bon coneixement de la proposta olímpica, i ha convidat a defensar la iniciativa “sense prejudicis, amb tota la informació i amb entusiasme”.

Durant la seva intervenció, Batalla ha subratllat que la celebració dels Jocs Olímpics representarien un “gran llegat” tant per la ciutat de Barcelona com per tot el territori. A més, ha defensat que la candidatura olímpica seria un “accelerador” per fer inversions en les infraestructures de comunicacions i també de telecomunicacions al Pirineu. Com a exemples ha posat les carreteres d'accés a les valls pirinenques, la connexió ferroviària, concretament la R3 fins a Puigcerdà o l'encara insuficient implantació d'infraestructures TIC.

L'alcalde de la Seu d'Urgell ha assenyalat també que dos dels bons llegats que ja han tingut l'experiència de la candidatura olímpica són el Pla Global del Pirineu “que ben cultivat ha de donar bons fruits en el futur”, i el Pla Estratègic dels Esports d'Hivern a Catalunya, ja en marxa i amb uns primers bons resultats.

Finalment, Albert Batalla ha volgut aclarir que la defensa d'aquesta candidatura olímpica “no té per què alterar cap de les prioritats del Govern municipal o del consistori de Barcelona”.

En aquesta sessió de la Comissió d'Estudi de la Candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona-Pirineus 2026 també hi han participat el president del Consell Comarcal de la Cerdanya i alcalde d'Alp, Ramon Moliner, i l'alcalde de Rialp i diputat de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich.