Quantcast

Alt Urgell, 10 de març 2016: LES AMPA'S DEMANEN UNA SEGONA LÍNIA A LA VALIRA

Diverses AMPA'S d'escoles rurals de l'Alt Urgell i del sud de la Cerdanya demanen als Serveis Territorials d'Ensenyament de Lleida que obri una segona línia a l'Institut de La Valira i que els criteris d'admissió siguin equitatius entre tots els alumnes.

Actualment La Valira prioritza la proximitat al centre per escollir els alumnes adduint que el transport escolar de secundària no passa pel centre.

Un altre dels motius que donen les AMPA's de les escoles rurals per sol·licitar que s'habiliti una segona línia a l'Institut de La Valira és el mètode d'ensenyament. Els alumnes d'escoles rurals venen de centres amb pocs alumnes i un ensenyament més personalitzat, fet que no es pot oferir en un institut amb més de 1.000 alumnes com el Joan Brudieu.

Des de la direcció de l'Institut de La Valira s'ha confirmat que el centre disposa de lloc per tenir una segona línia de cara al curs 2016-17 però no poden garantir que tinguin les aules suficients a llarg termini, ja que el centre comparteix edifici amb l'educació infantil i primària de l'Escola La Valira.

Precisament a l'Escola La Valira s'han obert preinscripcions a partir de P5 fins a cobrir les ràtios. Des d'Ensenyament no s'havia previst obrir les inscripcions, però la pressió de les famílies i l'AMPA del centre han fet reconsiderar aquesta decisió.

L'escola deixa d'ofertar un curs cada any que passa, ja que ha d'acabar desapareixent però es dóna la circumstància que al llarg del curs, tot i no acceptar noves preinscripcions, acabava acollint alumnes de famílies nouvingudes a la ciutat, fet que els pares i mares consideraven injust per d'altres famílies residents a la Seu i que aquest any podran triar escolaritzar els seus fills a l'Escola La Valira.

Parlen al vídeo: LORENA FERNÁNDEZ, Presidenta AMPA Escola de Montferrer