Quantcast

Ana Mato cobrarà del Congrés 53.400 euros per estar parada

Un total de 64 exparlamentaris seran indemnitzats pel Congrés dels Diputats "per cessament", és a dir, per no haver trobat emprat després de finalitzar les seves funcions . D'aquesta manera, segons recull el llistat publicat per la Cambra, exdiputats com Ana Mato, Eduardo Madina o José Luis Centella rebran 2.813,87 euros al mes "per cada any de mandat parlamentari en les Corts Generals" , fins a un límit màxim de 24 mensualitats.

el cas que més ha cridat l'atenció en les xarxes socials, per aquest motiu el seu nom figuri entre les tendències més comentades al Twitter durant aquest dijous, és el de < strong> Ana Mato . L'exministra de Sanitat té reconeguda una indemnització de 53.400 euros , corresponent als 19 anys de mandat parlamentari. A l'altra banda de l'espectre polític, per exemple, el socialista Eduardo Madina percebrà fins 33.756 euros , en aquest cas pels seus 12 anys com a diputat.

Malgrat que són els polítics més reconeguts de la llista, al capdamunt de la taula d'indemnitzacions se situa Ignacio Gil Lázaro (Partit Popular) que té reconeguda la màxima quantia possible, 24 mensualitats , ja que ha romàs en el seu escó durant 32 anys. També per sobre d'Ana Mato trobem a Isabel López i Chamosa (PSOE), que rebrà un total de 20 mensualitats.

D'aquesta manera, els 64 exparlamentaris que figuren a la llista veuen reconegut el seu dret a percebre una indemnització a l'abandonar el seu càrrec i no haver trobat feina ni rebre cap altra prestació , ja sigui de caràcter públic o privat.

Pots consultar el llistat complet aquí .