Quantcast

Es van haver de publicar els SMS dels Reis amb López Madrid?

Després de la publicació per part del diario.es de les converses privades entre els Reis i el gendre de Villar Mir, Javier López Madrid , imputat pel cas de les targetes 'black', s'ha generat tot un debat sobre si s'han sobrepassat els límits de la privacitat dels monarques.

Pel que sembla, no només el diario.es havia tingut accés aquests potentíssims documents. També estaven en poder d'un conegut periodista d'El Mundo, Fernando Lázaro, segons publica Vozpópuli, que els hauria ofert al director del seu medi, David Jiménez, qui, després analitzar-los, va prendre la decisió de no publicar en formar part d'una "conversa privada ", sense interès periodístic. És d'entendre que l'exclusiva que finalment va donar un altre mitjà hagi caigut com un tret no només al periodista d'El Mundo que va oferir aquests documents sinó en general a tota la redacció, donada la repercussió que a la fi ha arribat.

La qüestió és: ¿realment no tenen interès periodístic aquests SMS? Tenint en compte que la conversa es va creuar cinc dies després que sortís a la llum que López Madrid havia gastat 34.807 euros amb la targeta opaca de Caja Madrid , és, si més no, un tema a debatre des del punt de vista periodístic.

El diario.es va treure l'exclusiva després d'haver-se assegurat que sobre la informació, inclosa en el sumari d'una causa judicial sobre el presumpte assetjament sexual de López Madrid a la doctora Elisa Pinto , no pesava secret de sumari des de feia setmanes.

Avui s'ha sabut que el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha ordenat obrir una investigació sobre la informació publicada dimecres per la capçalera que dirigeix ??Ignacio Escolar, per si hi hagués un possible delicte de revelació de secrets. Escolar s'ha defensat amb un tuit.

Si complir amb la meva obligació com a periodista és un delicte, em declaro culpable https://t.co/gT0M4Rr6Xq

& mdash; Ignacio Escolar (@iescolar) 10 març 2016

I dit això, creieu que era interessant conèixer el contingut d'aquests missatges? Ara se'ns ve al cap el desafortunat "Sigues fort, Luis", que tant li ha pesat a Mariano Rajoy. I si aquest sí va ser d'interès periodístic, què fa diferent als de Ses Majestats Felip i Letizia?

Els missatges de suport al medi que ha tret l'exclusiva es succeeixen entre els companys de professió. Si bé, tot s'ha de dir, no tots els mitjans han tractat la notícia amb la mateixa rellevància i en cap portada de paper de cap diari nacional hi ha hagut esment a alguna a aquest tema.