Quantcast

Dimissions a Madrid per agreujar el conflicte en Podem

Es tracta dels diputats regionals Clara Serra, Pablo Padilla -responsable d'Estratègies i campanya en el Consell-, Olga Albasolo (Estudis i Programes), Gessamí Beirak (Cultura); i els consellers regionals Loreto Arenillas (Àrea I nterna), Sarah Bienzobas (Polítiques audiovisuals), Cristina Castillo (Àrea d'Igualtat), César Mendoza (Anàlisi i discursos), Leticia Sánchez.

"Lamentem profundament haver de prendre la decisió més amarga en els últims temps. la majoria de nosaltres portem implicats en Podem des dels començaments i seguim compromesos amb els principis, valors i acció política d'un projecte que s'ha consolidat com la millor eina de la gent per recuperar les institucions i canviar el nostre país ", han manifestat en una carta datada avui dimecres.

Els dimissionaris han alertat que" alguns intentaran utilitzar aquest acte i les seves paraules per parlar de la dimisón de Podem ", però han assenyalat que pertanyen a una organització " democràtica i plural, on tota la discrepància entre companys és pública i perfectament normal " . La seva sortida això sí, es realitza en senyal de protesta davant la gestió del líder regional, Luis Alegre, pròxim a Pablo Iglesias .

La decisió agreuja la crisi del partit, que afronta conflictes territorials també a Euskadi, Galícia, Catalunya, La Rioja i Cantàbria. L'objectiu d'aquest moviment és forçar una renovació de la direcció madrilenya. Cada consell ciutadà autonòmic compta amb 35 membres, inclòs el secretari general. Les 10 dimissions d'aquesta setmana se sumen a dues anteriors i deixen a aquest òrgan amb 23 dirigents. Segons els estatuts de Podem, el partit està obligat a nomenar una gestora si els seus membres són menys de 18, com ha passat recentment a Galícia ia Cantàbria.

El consell de coordinació de Podem en Madrid, controlat per Alegre, va acceptar les dimissions encara lamentóque s'hagin produït en aquest moment unint-se així a la direció nacional. "Aquest consell de coordinació de la Comunitat de Madrid no afavorirà la distracció d'atenció de les necessàries negociacions i debats sobre la conformació de Govern de canvi a nivell estatal" .

i com sol passar amb el partit morat, la 'Contrafoto', el 'contradocumento' i la 'contradimisión', va arribar a les xarxes socials de la mà dels protagonistes dels que es diuen que viuen en primera persona el enfrontament Pablo Iglesias i Íñigo Errejón: "Hi ha alguna cosa que mai ens perdonaran, Errejón: no ser com ells. És un honor ser secretari general amb vosaltres al meu costat company" , va afirmar el líder de Podem en el seu compte de Twitter. El número dos de la formació va rebutjar encoratjar debats interns. "Males notícies per als que busquen excuses per a la gran coalició de la restauració: amb Pablo Iglesias, espatlla amb espatlla" , va escriure.

Oficialment, des de la direcció nacional de Podem vincular les discrepàncies als interessos de "la gran coalició ". En qualsevol cas, van negar que hi hagi diferències de fons a la cúpula sobre la negociació amb el PSOE.