Quantcast

760 alumnes participaran en la 27a edició de l'Olimpíada de les Matemàtiques

El proper dimecres 16 de març tindrà lloc la primera fase de la 27a edició de l'Olimpíada de les Matemàtiques d'Andorra, en la qual hi participaran 760 alumnes dels tres sistemes educatius del país. Provenen de nou centres i estan cursant segon de secundària o equivalent. Les proves, organitzades per l'Ambaixada espanyola a Andorra amb la col·laboració de MoraBanc, es realitzaran als centres escolars.

La segona fase, en la qual hi participaran els 20 millors alumnes més una selecció feta pels professors de cada centre (arribant a una xifra propera als cinquanta escolars), tindrà lloc l'11 de maig al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria. Constarà d'una prova individual i una de grup, partint d'un «itinerari matemàtic a l'aire lliure», tal com ha explicat aquest dijous al migdia la coordinadora de l'Olimpíada, Auxiliadora González. Tindrà dos guanyadors, que seran convidats a participar a l'Olimpíada Nacional espanyola de finals de juny.

El contingut de les proves que hauran de resoldre els alumnes participants, ha informat González, parteix del currículum oficial de matemàtiques per a alumnes de 2n d'ESO, amb continguts «d'àlgebra, geometria i aritmètica», entre d'altres. En paral·lel, la coordinadora de les Olimpíades ha volgut destacar que l'esdeveniment serveix de «posada en comú en la forma de treballar del professorat dels tres sistemes educatius», així com «una mostra de la cohesió d'aquests tres sistemes».

Per la seva part, la consellera d'Educació de l'Ambaixada, Soledad Salafranca, ha exposat que les Olimpíades, a banda de fomentar les matemàtiques, també serveixen com a «procés de socialització i confraternització» entre els alumnes participants. Aquest component social també l'ha volgut ressaltar la directora de Màrqueting i Comunicació de MoraBanc, Mireia Maestre, plantejant que, «les matemàtiques són un element important pel negoci on estem, aporten un coneixement, però també uns valors i una manera de fer dels estudiants amb els quals estem molt identificats».

L'1 de juny tindrà lloc l'entrega de premis per als guanyadors, que seran en metàl·lic per als tres primers classificats. Durant aquest acte el divulgador de les matemàtiques de la Universitat Complutense de Madrid, Fernando Blasco, actiu també en ràdio i televisió, oferirà una conferència de clausura.