Quantcast

La Cerdanya, 9 de març 2016: PUIGCERDÀ HAURÀ DE PAGAR 630.000' A CARREFOUR

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga l’ajuntament de Puigcerdà a pagar 630.000 euros d’indemnització a Carrefour per l’incompliment d’un conveni urbanístic que l’any 2003 van signar l’equip de govern amb la multinacional, llavors Supeco-Maxor. L’acord especificava que l’ajuntament, encapçalat pel republicà Joan Carretero, executaria una modificació urbanística que permetria a Carrefour ampliar el seu aparcament i instal·lar una benzinera a canvi de 80 milions de pessetes, uns 480.000 euros, que es van destinar a la construcció dels primers ascensors panoràmics. Tot i que les obres es van iniciar el 2010, una demanda interposada per uns particulars, veïns de Puigcerdà, va anul·lar les llicències i la multinacional va demandar l’ajuntament per danys i perjudicis. Després de tretze anys de periple judicial, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que es va conèixer divendres i no es pot recórrer, dóna la raó a Carrefour i obliga l’ajuntament de la capital ceretana a fer el pagament en dos mesos. Per fer-hi front, demanarà un préstec que els pressupostos del 2016 hauran de contemplar, motiu pel qual dilluns es va suspendre el plenari d'aprovació dels mateixos.

Piñeira ha lamentat que les decisions que es van prendre fa tretze anys hipotecaran l’ajuntament de Puigcerdà els pròxims 10 anys.

Per altra banda, l’ajuntament està pendent d’una altra sentència similar que l’obligaria a pagar 1.4 milions d’euros a Bon Preu per la paralització l’any 2009 de les obres de la superfície comercial i benzinera situada a la Closa de l’Àngel, una parcel·la destinada a habitatge de protecció oficial.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ