Quantcast

Cas Nóos: Torres i Urdangarin tenien empleats ficticis, segons el seu comptable

L'assessor comptable del grup Nóos Luis Tejeiro ha declarat avui davant el tribunal que jutja el cas que Iñaki Urdangarin i el seu soci Diego Torres tenien contractats en les seves empreses a empleats ficticis per obtenir avantatges fiscals.

Tejeiro ha assegurat en la seva declaració com a testimoni en la setzena jornada del judici de Nóos que els salaris d'aquests treballadors falsos eren carregats als comptes de les empreses mitjançant xecs al portador que es transformaven en diners en metàl·lic que es quedaven Urdangarin i Torres .

El testimoni, soci d'una consultoria que gestionava la comptabilitat i la gestió laboral de les empreses del grup Nóos, ha relatat a preguntes del fiscal Pedro Horrach que ell mateix va estar empleat almenys en una de les societats però mai va cobrar res per això i el seu salari es "s'ennegria" a favor de Torres, que és el seu cunyat.

"en el tema comptable ho controlava tot fins al cèntim" , ha dit de Diego Torres , espòs de la seva germana Anna Maria, acusada en la causa al costat del seu marit ia un altre germà, el també comptable Marco Antonio, qui en la seva declaració també va denunciar contractacions fictícies.

Tejeiro, que declara per videoconferència des de Barcelona, ??ha assenyalat que, a més d'ell i la seva germana Patricia, va conèixer nombrosos casos d'empleats ficticis utilitzats per assolir els mínims de treballadors d'alta a la Seguretat Social perquè les empreses puguin acollir-se als beneficis de la "amortització lliure" .

les instruccions per a la contractació d'aquests falsos empleats les donaven tant Torres com Urdangarin , encara que principalment el primer, que estava molt involucrat en la gestió del personal, comptable i tributària, ha insistit el testimoni.

Els diners que es declarava com salaris d'aquests treballadors " se'l quedaven els propietaris de les societats del grup Nóos que eren Diego i, posteriorment, Iñaki ", ha redundat.

El fiscal també ha preguntat a Luis Tejeiro sobre la societat de Goes, radicada a Londres, de la qual l'assessor comptable ha explicat que la va crear Torres amb la intenció de realitzar activitats internacionals però "es va utilitzar sobretot per treure diners del país" .

ha ratificat a més la declaració del seu germà Marc en el sentit que les empreses de Urdangarin i Torres funcionaven com un grup i fins i tot estaven radicades en espais comuns. "Els treballadors que eren reals estaven tots situats en els mateixos despatxos" , ha manifestat davant del tribunal de l'Audiència de Palma.