Quantcast

A Podem se li obren ara alguns fronts interns

A Madrid, que s'ha unit a la maror a Andalusia o Catalunya amb la dimissió del secretari d'Organització, Emilio Dlegado, la crisi ha arribat ha enfrontar a diversos sectors identificats ja amb diferents noms propis de la cúpula nacional del partit esquerrà . Entre ells, el mateix Íñigo Errejón. L'interessat s'ha negat a parlar de crisis internes i ha defensat que el seu partit es caracteritza per debatre públicament les seves "diferències" , sense que això suposi enfrontaments orgànics ni escissions. < / span>

"Tenim només dos anys d'existència i ens han diagnosticat unes set vegades la ruptura" , ha ironitzat Errejón en la roda de premsa que ha ofert al Congrés després participar a la Junta de Portaveus; compareixença en la qual ha criticat que cada vegada que obren un procés intern se'ls acusi de trencar-se.

Així, Errejón ha lamentat que des de l'Assemblea de Vistalegre de la tardor de 2014 a la qual Podem es va constituir oficialment com a partit, els intents de visibilitzar els seus debats interns com ruptures i enfrontaments han estat "una constant" . Així mateix, ha defensat que cada un d'aquests "processos interns" es solucioni amb la participació dels inscrits en primàries .

"Ha hagut processos oberts a País Basc i La Rioja i hi haurà a Galícia i Cantàbria. Ens alegrem que els que decideixin siguin els inscrits en cada cas ", ha celebrat el número dos d'Podem, citant quatre de les regions afectades per les "diferències internes" que, almenys a Galícia i Cantàbria, segueixen vives i manté a la formació dividida .

Errejón no ha volgut entrar , però, a la nova crisi interna que ha generat a la Comunitat de Madrid la dimissió del fins ahir secretari d'Organització, Emilio Delgado, que ha deixat el seu lloc denunciant la manca del lideratge i la inacció del secretari general autonòmic, Luis Alegre , qui a més és cofundador de Podem, membre de l'Executiva nacional i estret col·laborador del líder de la formació, Pablo Iglesias.

"Des de la direcció estatal no ens pronunciem sobre els processos interns ", ha assegurat Errejón, per afegir que el de Madrid " és un assumpte que ha de decidir " la direcció del partit en aquesta comunitat. "Nosaltres respectem totes les decisions internes i respectem fins i tot quan hi ha diferències" , ha postil·lat.

Tampoc ha volgut comentar la situació del partit a Catalunya, on, igual que a Cantàbria ia Galícia -i fins ahir al País Basc i la Rioja-, exerceix la direcció una gestora provisional fins que se celebrin primàries, després de la dimissió en aquest cas de la seva secretària general, Gemma Ubasart, fa uns mesos. < / p>

"Tots els ciutadans inscrits van a decidir en primàries obertes qui seran els que es posen al capdavant de Podem" , ha reiterat també en aquest cas, per afegir que des de la direcció nacional respecten que el diputat autonòmic Albano Dante Fachín, representant del sector crític, vulgui impulsar ja el procés de primàries i una candidatura.