Quantcast

Carmina Burana arriba al Tívoli amb La Fura dels Baus

Després de viatjar per 3 continents i ser vist per més de 100.000 espectadors, torna a Barcelona un espectacle que uneix la poderosa músic a de Carl Off amb l'univers de La Fura. < / strong>

Un espectacle amb música en directe i amb més de 60 artistes en escena. Sobre l'escenari un cilindre de vuit metres de diàmetre envuelv i literalment l'orquestra mentre que les imatges projectades sobre ell il·lustren l'obra de principi a fi; una lluna gegant, el desglaç, l'èxtasi fina l, una verema en directe, les tavernes, vi , aigua i foc.

l'original Carmina Burana és una col·lecció de poemes dels segles XII i XIII que s'han conservat en un únic còdex trobat en l'any 1803 per Johan Christoph von Aretin a l'abadia de Benetjbeuern, a Baviera. Actualment, es conserven a la Biblioteca de l'Estat de Baviera, a Munic.

El còdex recull un total de 300 poemes , escrits majoritàriament en llatí , francès i alemany. En aquests poemes s'exalça el plaer per viure i l'interès pels plaers terrenals, per l'amor carnal i pel gaudi de la natura. Una visió que s'ofereix des d'una perspectiva crítica i satírica cap als estaments socials i eclesiàstics de l'època.

Kart Off compondre la seva Carmi na Burana entre 1.935 i 1.936 i es va basar en 24 poemes del còdex original.

El títol original de l'obra és Carmina Burana, cançons originals de Beuern; cançons seculars per a cantants i cors, p er a ser cantades amb instruments i imatges màgica s.

I Aquest és el punt de partida de l'espectacle que ha creat la companyia teatral de la Fura dels Baus.

la Fura dels Bus, fidel a la seva tradició , ha construït un espectacle amb fortes imatges escèniques , amb la intenció d'il·lustrar i il·luminar tota la força i la poesia d'uns textos, que tot i tenir més de 800 anys, parlen de desitjos que tornen a unir els éssers humans als més ancestral de l'espècie.

el director de La Fura dels Baus, Carles Padrissa, redunda en que el cercle es tanca per seguir rodant.