Quantcast

La llei dels bombers està ja gairebé enllestida i es tramitarà en breu

Durant la celebració del patró dels bombers el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha destacat que aquest any sembla que serà el que, «definitivament», es vegi plasmada la llei dels bombers. El ministre ha manifestat que es pretén tirar-la endavant amb el consens dels efectius del cos i que, per aquest motiu, la setmana vinent tenen prevista una reunió amb els sindicats per mirar d'enllestir-la i poder-la entrar a tràmit parlamentari en aquest període de sessions i, juntament, amb la dels agents penitenciaris i la de la policia.

D'aquesta manera, Espot ha destacat que de la mateixa manera que s'ha arribat a «un acord» amb els efectius de la policia espera arribar també al consens amb els bombers i els agents penitenciaris ja que el text és força similar. De fet, ha recordat que els sindicats dels bombers han rebut el text i hi han fet suggeriments, alguns dels quals, ha afegit, han estat acceptats.

La voluntat és, tal com ha destacat Espot, que aquestes tres lleis es puguin tramitar de manera paral·lela ja que «es tracta d'una regulació unitària i uniforme per acabar amb aquests pretesos greuges comparatius en els cossos especials». Sobre la importància d'aquest tràmit conjunt, el ministre ha recordat que una de les modificacions previstes «és evitar supòsits de jubilacions anticipades de membres quan estiguin encausats o immersos en un procés disciplinari» i , per tant, desitja que es faci ràpidament perquè no es tornin a repetir casos com el succeït amb l'agent condemnat pels trets a la façana de l'edifici administratiu de l'Obac.

El director del cos de bombers, Joan Carles Recasens, ha celebrat que finalment sembli que aquesta llei arribarà a la seva aprovació definitiva aquest any, recordant que ja des del 2004 es va començar a treballar en aquest text. De fet, ha posat en relleu que aquesta llei no hauria de suposar grans canvis amb el funcionament actual, «no canviarà res el dia a dia,» ha dit, ja que s'ha intentat plasmar allò que ja es fa.