Quantcast

La polémica foto de Pierce Brosnan con 'El Guernica' en el Reina Sofía

Pierce Brosnan es troba des de fa uns dies visitant Madrid i gaudint de la riquesa cultural que té la capital d'Espanya. L'exagent 007 ha passat pel Museu del Prado i pel Museu Reina Sofia per poder conèixer en primera persona les obres d'art més simbòliques d'aquests llocs.

El Museu del Prado ha estat el lloc escollit per a un selfie molt juvenil de l'actor, qui presumia amb ulleres de sol de bon temps a Madrid. "El Prat, Madrid, una sorprenent exposició del treball d'Ingres, sexy i per desencaixar la mandíbula", escrivia a Instagram.

No obstant això, la seva imatge al Reina Sofia sí que ha estat polèmica . no, no ha estat ell el que ha presumit de la visita al Guernica sinó el propi museu. "Avui el nostre Guernica ha rebut una visita de cinema … La de Pierce Brosnan", assenyalava el comentari que acompanyava la fotografia de l'irlandès al costat de la joia de Picasso.

Els amants de l'art < / strong> i que han tingut l'oportunitat de veure el quadre en persona, no van dubtar a criticar a les xarxes socials al Museu per permetre-aquesta fotografia i prohibir a la resta de visitants l'ús de càmeres en aquesta zona , una cosa que va obligar a realitzar un comunicat des de la direcció del Reina Sofia.

"La fotografia feta ahir a Pierce Brosnan, com moltes altres similars realitzades i publicades al llarg de la història d'aquesta institució, és una acció de comunicació . Es tracta d'una iniciativa que busca potenciar el coneixement de l'obra i del museu, tant dins com fora d'Espanya, i d'aprofitar l'oportunitat que ens brinda que una persona del món de la cultura hagi decidit visitar el Reina Sofia durant la seva estada a Madrid (…) ens agradaria recordar que, si en el seu dia es va prendre la decisió de no deixar que el públic faci fotografies en aquesta àrea, f ue tant per motius de conservació (els flaixos) com per les constants i múltiples queixes del propi públic , davant l'allau de càmeres mòbils aixecades o grups posant. No obstant això, el Museu Reina Sofia permet fer fotografies en el 90 per cent dels seus espais " , assenyala aquest text, recordant que la imatge s'havia fet de manera "excepcional, amb un mòbil i sense interferir al públic".

Pierce Brosnan, aliè a la polèmica, descansa uns dies després d'uns mesos frenètics de rodatge per tenir a punt la seva última pel·lícula, 'The Foreigner', on participa al costat de Jackie Chan.