Quantcast

La Cerdanya, 19 de febrer 2016: PUIGCERDÀ MILLORA LA RECOLLIDA DE L'ORGÀNICA

Fins fa poc, Puigcerdà estava a la cua en matèria de reciclatge. Per tal de canviar aquesta realitat, l’Àrea de Medi Ambient va posar en marxa un projecte de recollida selectiva de la fracció orgànica adreçat als grans productors, com ara hotels, restaurants i comerços. Els resultats, que s’han presentat aquest dijous, són clars: de les cinc tones de matèria orgànica que es van recollir al gener de 2015, amb un 15% d’impropis, s’ha passat a les 20 tones al desembre del mateix any i només un 2% d’impropis, és a dir, les restes que no anaven al contenidor marró. Per facilitar la selecció, cada productor disposa del seu propi contenidor.

El fet que aquests contenidors siguin exclusius per als grans productors, ha fet que la quantitat d’impropis de l’orgànica passi d'una mitjana d'entre el 22 i 26% en els darrers anys a una mitjana de l'11% aquest 2015. Rufiandis ha recordat que amb uns impropis superiors al 15% l'orgànica és retornada al municipi sense que aquest rebi els corresponents cànons de recollida i, a més, s’ha de fer càrrec de les despeses i sancions que comporta no fer una correcta separació.

Un total de 27 veïns ja s’han adherit al projecte i des del consistori continuaran informant els grans productors perquè participin a la campanya.

Per altra banda, des de l’Àrea de Medi Ambient esperen eliminar els contenidors subterranis, de difícil manteniment, i continuar instal·lant les estructures de fusta al voltant dels contenidors exteriors.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ