Quantcast

Torres es planteja una consulta popular en relació a l'acord amb Saetde

Una reunió de poble o, fins i tot, una consulta popular al voltant de l'acord d'intencions entre Saetde i el Comú d'Encamp. Són dues possibilitats que el cònsol major, Jordi Torres, ha posat sobre la taula afegint que al principi es va pensar que la idea sobre el concurs per a l'ampliació de la concessió «probablement era la que més s'adaptava a totes les necessitats» però que a «l'hora de començar a treballar i desgranar com es podia fer han sortit inconvenients que per una part o l'altra no ho veiem gaire coherent». Així, ha destacat que ara els lletrats estan avaluant l'acord per acabar de definir com «s'acaba de lligar» tot «perquè sigui finalment un acord beneficiós per a les dues parts».

Així, el cònsol major ha explicat en una entrevista al programa 'Ara i Aquí' de Ràdio Nacional que «hi ha una sèrie de punts que generen dubtes» com, per exemple, el fet que avui en dia Saetde pugui postular a un concurs sent el Comú part d'aquesta societat. Així, ha exposat que «hi ha advocats que diuen que no és gaire coherent que el mateix Comú sigui pare i padrí». I com aquest, sembla que hi ha altres aspectes que s'estan analitzant, de fet, de manera exhaustiva ja que Torres ha dit que ja s'han fet «reiterades reunions» tot i que, ha afegit, que al principi pensaven que «seria més fàcil». Per tant, Torres ha exposat que «ho hem de meditar» i en funció de la decisió que s'hagi de prendre en relació, sobretot, al concurs, «jo crec que haurem de fer una reunió de poble» i, ha afegit que si consideren que «genera molt enrenou», des de la corporació no descarten que es pugui fer «una consulta popular».

D'altra banda, i sobre els aldarulls al pas de la Casa, Torres ha reiterat que hi ha sobre la taula el pla de dinamització que hauria de «fer pujar la qualitat dels turistes» que visiten el poble. Així ha recordat que en aquesta millora del poble hi estan implicats el Comú d'Encamp i el Govern, així com Saetde, i ha afegit que el sector privat també s'hi haurà d'implicar. Quant al paper de les autoritats per mantenir l'ordre, ha dit que Interior ha fet «un gran esforç» destinant-hi les patrulles necessàries i que el Servei de Circulació també ha ajudat quan hi ha hagut problemes.