Quantcast

Sánchez assegura que només hi haurà reunió amb Pablo Iglesias per "signar un acord"

Podem i PSOE segueix sense trobar-se en un punt mitjà que apropi a Espanya a un govern de progrés. Pedro Sánchez ha assegurat aquest dimarts que està disposat a reunir-se amb Pablo Iglesias per "signar un acord", concretant que va a fer-se "totes les fotos que calguin" amb el líder del partit morat però per aconseguir un pacte d'investidura.

"Els espanyols i espanyoles esperen que negociem sobre solucions, no sobre butaques. Primer, el per què", ha defensat Sánchez, que ha confirmat que l'equip negociador del seu partit es troba estudiant l'ampli document de 90 pàgines que va publicar el dilluns Podem i que segurament tindrà una contraoferta.

de una mica del que no es va a moure el líder del PSOE és de la qüestió catalana , ja que considera que l'única via legal per a això és una "reforma constitucional". "No és que el PSOE no vol que la societat catalana voti, volem que ho facin, però aquells que ofereixen un referèndum, han de saber que la Constitució no accepta fragmentar la sobirania nacional " , assenyala.

En aquest sentit, Joan Tardà , líder d'ERC al Congrés dels Diputats, ha assegurat després de reunir amb Sánchez que aquesta idea és ferma i que el PSOE "mai, mai, tolerarà un referèndum" , una cosa que denotaria que els partits independentistes catalans no s'abstindrien per afavorir un possible pacte PSOE-Podem, una cosa que seria inútil sense aquests vots i que podria desembocar a un escenari d'eleccions.