Quantcast

Els treballadors de Telemadrid filtren el sou dels periodistes 'estrella' de la cadena

Cristina Cifuentes , presidenta de la Comunitat de Madrid, està intentant que Telemadrid tingui un nou model per intentar canviar el rumb de la cadena pública. Els 861 treballadors acomiadats després de l'ERO de l'empresa estan molt recents, situació que ha denunciat el president del Comitè d'Empresa de Telemadrid en l'Assemblea, Luis Lombardo.

Lombardo ha assenyalat en la Comissió d'Investigació sobre el endeutament les xifres astronòmiques que cobraven algunes de les estrelles de Telemadrid en l'anterior etapa de la cadena i que van portar a collir greus números vermells.

Segons publica 'Informació Lliure', Hermann Tertsch, que segueix col·laborant a Telemadrid, es portava 500 euros al dia per 'Diari de la nit' , quantitat que va estar percebent durant cinc anys per dos minuts d'intervenció. A sumar, els 980 euros diaris per cada aparició a 'Alt i clar' i 'Quilòmetre 0'. La querella de laSexta també els va pagar l'ens públic.

Sánchez Dragó també hi ha el llistat negre de nòmines desorbitades. L'escriptor va ingressar 2,2 milions d'euros pels 373 programes que va fer de 'Les nits blanques', el qual va aconseguir un pírric 3% de share.

Cristina Tàrrega i Ernesto Sáenz de Buruaga van percebre 765.000 euros i 971.000 euros respectivament pel seu treball com a presentadors en la cadena. Molt més important va ser la quantitat que es va lliurar a José Luis Garci per al seu espai 'Sang de maig', al qual es van destinar 17 milions del pressupost de Telemadrid.