Quantcast

Facebook és la xarxa social més utilitzada a andorra

Facebook es posiciona com la xarxa social més utilitzada a Andorra amb més de 39.000 usuaris enfront dels 38.000 que registrava l'any 2015. Aquest fet, suposa que en un any els usuaris de la plataforma s'han incrementat en un 3,4%, representant el 57,6% de la població d'Andorra.
La franja d'edat amb més usuaris presents en aquesta xarxa és la de 35-44 anys amb 10.100 registrats. De fet els increments més significatius es troben en les franges de 35 a 44 anys i de 55 a 64 anys, que augmenten en gairebé un 3,2%. En canvi la franja d'edat que registra un major decreixement és la dels 12 als 24 anys, que perd un 4,3%. Aquesta tendència ja va començar fa tres anys fent que els usuaris més joves de Facebook cedissin el seu lloc al de 25-34 anys.

En una entrevista al programa Ningú és Perfecte, Alfons Miralles, un dels responsables de Digui.ad, ha explicat aquest matí que «probablement els joves no es registren a Facebook per evitar el control parental» i a més a afegit que «els joves ara utilitzen dispositius com ara l'Snap Chat».
Miralles també ha afirmat que «els mòbils han ajudat molt a estar més presents a les xarxes, la gent ja les considera com a canals de comunicació». Pel que fa a l'ús de les xarxes per part de les empreses, tot i que cada cop és més freqüent, Miralles afirma que «han d'adaptar-se a les xarxes i al seu públic potencial, de manera que han d'utilitzar l'idioma que utilitzin i parlar tal com parlin», posant d'exemple als joves.
Per una altra banda, l'estudi també posa de manifest que les tres pàgines amb més seguidors d'Andorra a Facebook són: Vallnord, Andorra Antiga i Busco Andorra. Google, per la seva banda, manté el lideratge com a navegador preferit pels andorrans amb un 94,8% de les recerques realitzades, per davant de Bing amb un 2,4% i Yahoo un 2,0%.