Quantcast

El pare del nadó 'engolit' per l'onada es va llançar al mar per salvar-

En la jornada d'aquest dimarts s'han reprès les tasques de recerca del nadó de 20 mesos, Hugo BA, que ahir va desaparèixer arrossegat pel mar mentre passejava a la platja de Frexulfe, a Navia (Astúries), al costat del seu pare i el seu avi.

Segons relata Diari de Girona, en el moment en què es va produir el succés era el moment àlgid de plenamar i s'havia desaconsellat el passeig per la zona, ja que s'esperaven onades de fins a 9 metres.

Davant la crescuda del mar, els tres van intentar creuar per un petit sender de sorra que havia quedat, però diverses onades van aconseguir arrossegar-mar endins. El pare i l'avi van aconseguir sortir amb prou feines, però el petit es va desprendre dels braços del seu pare i el mar se'l va emportar.

Eren al voltant de les 17.00 hores, i, segons testimonis, el pare, a qui el mar va arrabassar dels seus braços al menor, no parava de cridar: "El meu fill, el meu fill!" . alhora que es llançava al mar en un intent desesperat per salvar la vida del seu fill.

Segons ha informat el SEPA en una nota de premsa, i n l'operatiu de recerca del nen participen també des de primera hora voluntaris de Protecció Civil de Navia i Castropol.

Un lloc de comandament avançat del SEPA instal·lat a la platja Naviega coordina les tasques de recerca, a les que s'ha incorporat l'helicòpter del Principat amb el seu grup de rescat a les 9.15 hores.

Per la seva banda, el grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) s'ha sumat també a l'operatiu, a partir de les 9.30 hores.