Quantcast

AM.- La XVII edició de la Travessa de les Tres Parròquies proposa el recorregut clàssic d'Engolasters fins la Rabassa

La cota 2000 de Naturlàndia serà el punt d'arribada de la dissetena edició de la travessa de les Tres Parròquies que organitzen els comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria el proper 19 de juny. L'organització qualifica de clàssic el recorregut plantejat enguany que planteja tres itineraris diferents: Un de 22 quilòmetres, un altre de 12 quilòmetres i un de familiar de 3,5 quilòmetres. En el cas dels dos recorreguts més curts, tindran sortida i arribada a la mateixa cota 2000 de Naturlàndia on en acabar la prova es farà un dinar popular. El preu d'inscripció de la travessa, que es pot fer presencialment en els tres centres esportius de les tres parròquies o bé per internet, inclou el preu del dinar i el bus pel transport dels excursionistes.

L'organització preveu l'assistència de prop 200 participants i les inscripcions ja poden fer-se a la web www.viulamuntanya.com. Gaspar XXXX, gerent de Sant Eloi ha remarcat que es tracta el recorregut llarg de la travessa és el que molts dels participants de les edicions anteriors poden reconèixer, “és el recorregut clàssic, tornem a la clàssica perquè serà una edició que reprèn amb força” ha destacat. Pel que fa als itineraris ha considerat que són “una mica menys exigents” del que eren altres edicions facilitant la participació.

La travessa comptarà amb les senyalitzacions que s'instal·laran dos dies abans i seran retirades el mateix dia de la competició i per primer any es dispensarana a les persones que ho desitgin de gots reciclables a raó de 5 euros per got, per a no generar deixalles.

El traçat llarg tindrà sortida des del camí de Coll Jovell que transcorrerà per la Vall del Madriu, la collada de la Maiana, el refugi de Perafita, el refugi de Claror, el Pic Negre, el coll de Finestres i arribada a la Cota 2000 de Naturlandia. En total, 22 quilòmetres de recorregut. El traçat mitjà de 12 quilòmetres està pensat per a debutants o gent poc experimentada, i té sortida i arriba a la Cota 2000 de Naturlandia, passant per la Collada de Sarset fins el coll de Finestres. El tercer recorregut és apte per a tots els públics amb un tomb que passarà pel refugi de Pimes. Els participants acabaran amb un dinar de germanor al mateix punt d'arribada. El preu de la inscripció és de 20 euros pels majors de 18 anys i de 12 euros pels menors de 18 i majors de 60.