Quantcast

La Cerdanya, 5 de febrer 2016: EL MÚIXER MARÇAL ROCIAS COMENÇA LA FEMUNDLØPET

El múixer ceretà Marçal Rocias ha començat aquest divendres la seva aventura a Noruega. A les onze del matí s’ha donat el tret de sortida de la FemundlØpet, una cursa de 600 quilòmetres que es fa en plena Lapònia. Rocias va sortir de La Molina cap a Noruega fa uns dies amb els seus 14 gossos per córrer aquesta cursa de llarga distància. Finalment seran 12 gossos els que estiraran el seu trineu per un traçat de neu i amb unes temperatures que poden superar els 20 graus negatius, tot i que en el moment de la sortida la temperatura era de 3 graus negatius. El múixer comptarà amb l’ajuda de la seva dona i els seus dos fills en els diferents punts de control.
Abans de marxar a Noruega, Pirineus TV va poder parlar amb ell per conèixer com preparava els darrers entrenaments i què esperava emportar-se d’aquest país escandinau. Rocias va mostrar-se entusiasmat per participar a la cursa i va pronosticar que trigaria entre dos i tres dies en completar els 600 quilòmetres. Des d’aquí li desitgem molta sort en aquesta aventura.