Quantcast

Per què les finestres dels avions no són quadrades?

Res del que passa en l'interior d'un avió és producte de la casualitat. El disseny de les aeronaus està cuidat al mil·límetre perquè els passatgers puguin viatjar amb total tranquil·litat i que el seu percentatge de accidents, malgrat ser molt impactants pel nombre de víctimes, sigui molt reduït.

Després d'esbrinar per a què serveix aquest forat que es troba a la part inferior de la finestra, a Youtube hem trobat un interessant vídeo que explica amb tot luxe de detalls per què les finestres dels avions tenen una forma arrodonida en comptes de ser, per exemple, quadrades.

El grup d'enginyers que ha realitzat aquest vídeo apunta que si les finestres fossin quadrades es concentraria més pressió sobre els cantons que sobre la resta de la superfície, provocant que a llarg termini poguessin produir fissures. Per això, gràcies a la forma arrodonida, l'aire circula amb més facilitat.