Quantcast

El xef Andrés Riestra del Buda s'atreveix amb un innovador 'cocido' andorrà

Pels volts de les cinc de la matinada d'aquest divendres, el xef Andrés Riestra, que lidera des d'aquest mes de desembre els fogons del restaurant del Buda Espai Andorra, ha iniciat el ritual gastronòmic d'elaboració d'un 'cocido' (olla) molt especial. Es tracta d'una proposta de país, ja que tot i inspirar-se en el tradicional 'cocido' madrileny, està elaborat amb productes locals, amb ingredients andorrans de qualitat com «la botifarra negra i blanca, el porc, la vedella, la bringuera, la donja, les cols i les trumfes», ha explicat el xef.

Aquest divendres al migdia els comensals han pogut pogut degustar el resultat de tantes hores d'elaboració partint d'un concepte molt tradicional, amb un menú tancat que oferirà el restaurant del Buda tots els divendres al migdia. Evidentment la sopa, la verdura i la carn són els grans protagonistes de l'innovador 'cocido' andorrà, tot i que Riestra ha volgut posar el seu toc personal també en tot el que l'acompanya. Així, el menú consta de cinc plats. Un entrant amb embotits artesans, la sopa de fideus (amb cigrons o sense), una amanida 'mesclum' amb vinagreta de llimona i all, un plat de verdures, un de carns, i finalment gelats artesans de formatge.

Riestra ha manifestat que aposta per la innovació dins la gastronomia, però a la vegada defensa «per sobre de tot la tradició dins la cuina, i no hi ha res més ric i gustós que un bon 'cocido'».

A banda d'aquesta proposta autòctona, Riestra ja treballa en noves ofertes culinàries per als fogons del Buda, entre elles jornades gastronòmiques o la importació de productes molt preuats com és el cas de la tonyina vermella de Cadis. Tot plegat, per situar el Buda «dins el 'top'» de l'oferta gastronòmica del país.