Quantcast

Els Pallars, 21 de gener 2016: HABITACIONS XISQUETA, PROMOCIÓ DE LA LLANA D'OVELLA AUTÒCTONA

Cinc allotjaments turístics de les comarques pirinenques de la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes ofereixen habitacions decorades amb complements elaborats a partir de llana d’ovella Xisqueta, una raça autòctona dels Pirineus. L’habitació Xisqueta és una mostra de tradició, innovació i disseny que tanca el cicle productiu de la llana i dóna a conèixer als visitants els diferents productes fets amb matèria primera del territori i de qualitat.

El client té l’oportunitat de dormir en un matalàs de llana fet a l’estil tradicional, però les habitacions també tenen mantes, alfombres, quadres, pejadors, làmpares i fins i tot cortines teixit tot amb llana d’ovelles que han pasturat a pocs kilòmetres d’on es troben allotjats. Una experiència que els hotelers creuen que dóna un valor afegit al seu establiment.

La iniciativa és una col·laboració dels establiments turístics, l’Associació Obrador Xisqueta i el Parc Nacional, ja que un dels seus punts de treball és l’impuls de l’economia i el turisme lligat al patrimoni de la seva zona d’influència.

També s’està treballant actualment en introduir aquest projecte de decoració amb llana Xisqueta a altres tipus d’establiments com ara comerços.

Parlen al vídeo: MARIONA LLORET, Tècnica Obrador Xisqueta – RAMÓN AITÉS, Hotel Pessets – XAVIER LLIMIÑANA, Tècnic d’ús públic del Parc Nacional d’Aigüestortes