Quantcast

La Cerdanya 20 de gener: L'ARXIU REP EL FONS DE LA FAMÍLIA DEULOFEU

L’Arxiu Comarcal de Cerdanya ha rebut aquest dimecres el fons patrimonial de la família Deulofeu de Puigcerdà, una important documentació que va recollir i classificar Antoni Deulofeu i Fatjó a principis del segle XX i que fins ara estava en mans del seu nét. Al fons, que va des del segle XIV fins al segle XX, s’hi pot trobar, per exemple, com es gestionava el patrimoni en aquella època o com es tractaven els arrendaments de les terres.

El darrer descendent de la família Deulofeu, molt coneguda a la vila i a la comarca, s’ha mostrat molt satisfet de poder cedir a l’Arxiu el seu fons per tal que els professionals el puguin estudiar i donar-lo a conèixer.

El fons de la família Deulofeu no ha estat l’únic ingrés que ha rebut l’Arxiu aquesta setmana. Els escrits originals referents al retorn definitiu de les pintures gòtiques de l’església Sant Domènec els anys setanta o la petició, també aquella època, que l’ajuntament va fer al COI per acollir uns JJOO d’hivern juntament amb l’Alta Cerdanya i Andorra són alguns del documents que a partir d’ara es classificaran i es posaran a l’abast de tothom.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ – JOSEP M. MARTÍ DEULOFEU, PROPIETARI DEL FONS