Quantcast

CM.- El Govern defensa que la clàusula dels 250.000 dòlars de l'acord d'intercanvi automàtic és un estàndard de l'OCDE

Segons Jordi Cinca els convenis que signaran Liechtenstein, San Marino, Mònaco i Suïssa inclouran el mateix paràgraf que limita l’intercanvi automàtic de les persones jurídiques a comptes de més de 250.000 dòlars, o el seu equivalent en altres monedes. Per això, considera que les crítiques, per exemple les del president de SDP, Jaume Bartumeu, són infundades.

El ministre de Finances ha insistit que, com que es tracta d’un estàndard de l’OCDE, la UE no cedirà en aquest sentit i que, de fet, Andorra ja té assumit l’estàndard en l’evolució dels acords de fiscalitat de l’estalvi. Ara bé, Cinca ha insistit que la petició d’Andorra que els paràmetres dels tres convenis que s’han negociat en aquest sentit –amb l’OCDE, amb la UE i amb els Estats Units– fossin iguals s’ha mantingut.

“El conveni és el mateix per a tothom, no és fruit de tenir més o menys capacitat”, ha afegit el ministre de Finances, que també ha recordat que la UE “no li farà un vestit a mida i més beneficiós a Andorra” que a la resta de països.