Quantcast

Els Pallars, 18 de gener 2016: EL NOU TREN DE LA POBLA JA ESTÀ A LLEIDA

Ningú s’ho volia perdre. Era el primer acte públic del nou president de la Generalitat i era l’arribada del nou tren que cobrirà la línia Lleida-la Pobla de Segur augmentant la velocitat i les freqüències, unes millores llargament reivindicades pel territori. La metàfora del tren per parlar de política i d’un país que avença l’ha aprofitada aquest dissabte el president de la Generalitat en el seu discurs. Després de veure com el nou comboi prenia possessió de les vies, Puigdemont assegurava que la Generalitat posa els trens no per a que xoquin, sinó per a que que vagin lluny portant persones contribuint a la riquesa del país. I és que el president assegura que el transport públic és una estructura d’estat més i que és un fet objectiu que Catalunya gestiona millor les infraestructures que l’Estat espanyol.

Aquest és el primer dels dos trens que la Generalitat ha comprat a Suïssa per a que cobreixin la línia entre Lleida i la Pobla de Segur passant per Balaguer. El segon arribarà en les properes setmanes i circularan en proves fins a la primavera, en què es posaran en marxa oferint noves freqüències de viatge. Triplicaran les actuals, recuperant així les que es van retallar al 2012 per estalviar un milió d’euros. Ara, el tren fa un viatge d’anada i tornada de Lleida a la Pobla i 4 fins a Balaguer. Estan previstos tres que cobreixin tot el trajecte i 10 entre la capital del Segrià i la de la Noguera. El temps de trajecte també es reduirà perquè s’incorpora un sistema de parades a demanda en 7 estacions entre Balaguer i la Pobla.

Els alcaldes de la Pobla de Segur i de Lleida subratllen que després del temps que ha calgut esperar, és tot un símbol que el primer acte públic del president sigui a Lleida i sigui per l’arribada d’un nou tren.

Els trens han costat 9,4 milions d’euros, fabricats expressament per l’amplada de via ibèric. Fan uns 50 metres de llarg i tenen capacitat per a 201 passatgers.

Parlen al vídeo: CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat de Catalunya – JOSEP RULL, conseller de Territori i Sostenibilitat – ÀNGEL ROS, alcalde de Lleida – LLUÍS BELLERA, alcalde de la Pobla de Segur