Quantcast

Naudi confia trobar un punt d'equilibri per portar endavant amb eficàcia la reforma de les competències

Consol Naudi serà l'encarregada de portar a terme la reforma de la Llei de competències i transferències després d'haver jurat aquest dilluns el seu nou càrrec com a secretària d'Estat de Relacions Institucionals. Segons ha explicat, l'objectiu és trobar el punt d'equilibri que generi la major eficàcia del sistema amb diàleg.

Naudi confia que aquesta reforma es pugui portar a terme perquè és la voluntat del Govern, els comuns i el Consell General, “tothom en té moltíssimes ganes”.

Aquesta secretaria dependrà directament del cap de Govern, Toni Martí, que ha reconegut durant l'acte que aquest sistema necessita una modernització perquè hi ha hagut canvis tant polítics, fiscals, com les necessitats de la ciutadania, i ha considerat que “és el moment i no tenim excuses”.

La nova secretària d'Estat participarà aquest dimarts en la reunió de cònsols que tindrà lloc a Canillo per definir les línies de treball per començar a desenvolupar el projecte. A més, ja s'ha fixat una reunió amb cadascuna de les parròquies per a les properes setmanes.

Pel que fa al tema dels sous dels cònsols del qual tant s'ha parlat en els darrers dies, Naudi ha assegurat desconèixer el que cobra cadascun però defensa una línia amb màxims i mínims per evitar polèmiques.