Quantcast

Blue Monday, torna el dia més trist de l'any

La fórmula matemàtica de Cliff Arnall, investigador de la Universitat de Cardiff, assegura que el tercer dilluns de l'any és el dia més trist de l'any, motiu pel que l'el va definir com 'Blue Monday'. ¿A què es deu? Pel que sembla, factors climatològics com econòmics i fins i tot d'estat d'ànim de les persones determinen aquest 'baixada'.

La fórmula que explica el seu descobriment es 1 / 8C + (Dd) 3 / 8xTI MxNA. C és el factor climàtic. La D majúscula representa els deutes adquirits durant el període nadalenc. Cal tenir en compte que el pagament ajornat de la targeta de crèdit a final de mes s'acosta de forma inexorable. Regals, sopars i dinars fora de casa, viatges, loteria, despeses extra que minven les nostres comptes corrents . La d minúscula es refereix als diners que es cobra al gener i la T és el temps transcorregut des del Nadal. Total: Normalment un desastre …

La I representa el període des de l'últim intent fallit de deixar un mal hàbit: Els bons propòsits de començament d'any comencen a ser arraconats per molts: deixar de fumar, anar al gimnàs, aprimar. No obstant això, les motivacions compten i el professor Arnalls les inclou en la seva fórmula amb la lletra M. I la NA, al final, és la necessitat d'actuar per canviar la vida.

Així les coses, aquestes fórmules no tenen base científica com ha reconegut Cliff Arnall, però el Blue Monday ja s'ha estès per tot el món.