Quantcast

Podem pressiona al PSOE, i el PP li ofereix parlar de la reforma laboral

Tot i que els partits porten setmanes negociant i marcant les seves prioritats i línies vermelles, l'obertura de la ronda de consultes pr part del Rei Felip VI aquest matí dóna el tret de sortida oficial als intents de formació de Govern.

Felipe VI consultarà aquesta setmana amb tots els partits , de major a menor representació, excloent a ERC, que ha rebutjat acudir a la reunió. Després d'haver-se reunit aquesta setmana amb els quinze partits i prendre nota de les seves postures, el Rei haurà de tornar a reunir-se amb el president del Congrés, Patxi López, per proposar-li un candidat. En funció de la seva proposta López convocarà el ple d'investidura.

Mentrestant, els partits posen les seves propostes sobre la taula per negociar. Tot i la negativa del PSOE, que aquest cap de setmana va tornar a insistir que no facilitaria un Govern de Rajoy, el PP sembla disposat a plantejar canvis en la seva reforma laboral. I fins i tot en la LOMCE i en l'anomenada 'llei mordassa'. Encara que des del partit segueixen defensant els resultats de la seva reforma laboral, podrien plantejar canvis en la línia apunta al seu programa electoral de " fomentar la creació d'ocupació indefinida, perquè el creixement econòmic es tradueixi en una major estabilitat per als treballadors ".