Quantcast

Errejón assegura que faran el possible perquè el PP no repeteixi en el Govern

El responsable de la Secretaria Política i número dos de Podem, Íñigo Errejón , ha assegurat avui a Bilbao que la seva formació va a fer "tot" el que aquest a les seves possibilitats perquè el PP no repeteixi al capdavant del Govern d'Espanya.

Errejón, ha clausurat avui a la capital biscaïna la Universitat d'Hivern d'Podem Euskadi que s'ha celebrat a Bilbao i Vitòria de divendres a diumenge , amb una anàlisi sobre els resultats de les eleccions generals del 20 de desembre i dels reptes de la formació estada en 2016.

El dirigent de Podem ha explicat la seva oposició al fet que el PP repeteixi en el Govern d'Espanya per que "i s un autèntic desastre, perquè en termes de corrupció és la garantia de la impunitat, en termes socials, ho és de la desigualtat i dels cops a les classes mitjanes i treballadores i en termes democràtics, ens augura més retrocessos ".

" Per això, nosaltres posarem tot el que estigui en les nostres possibilitats perquè el PP no repeteixi en el Govern ", ha emfatitzat.

Iñigo Errejón també ha afirmat rotund que " ni un sol portaveu de Podem ha parlat mai de línies vermelles " per pactar el pròxim govern d'Espanya i que "aquesta és una etiqueta que posa l'adversari i els mitjans de comunicació".

Ha assenyalat, en aquest sentit: "Ara mateix hi ha una maniobra per fer-nos semblar com una força rígida en els nostres plantejaments i incapaç de parlar i d'arribar a acords amb ningú".

"I aquesta maniobra -ha afegit- , intenta a més, de forma molt irresponsable, tensar el projecte popular que defensa Podem per les costures nacionals, intentant oposar a uns territoris amb altres". < / p>

Errejón ha opinat que "quan el PSOE posa damunt de la taula (per pactar un Govern amb Podem) el problema del referèndum a Catalunya, el que està dient és que està disposat a hipotecar la construcció d'un projecte de convivència entre els diferents pobles d'Espanya per als propers anys a canvi de tensar la situació política per un càlcul electoral de curt termini ".

El dirigent de Podem ha revelat que han ofert ja al PSOE començar a legislar al Congrés "al servei de la majoria que ha estat més colpejada per la crisi econòmica" < / em>, sense esperar que es formi un nou Govern.

Ha revelat també que els han exigit acabar amb les portes giratòries en el seu partit demanant als exministres i exalts càrrecs del PSOE " que triïn entre seguir en el partit o en els consells d'administració de les grans empreses ".

El responsable de la Secretaria Política i número dos de Podem també ha assegurat que la seva formació no < em> "desitja" que es repeteixin les eleccions tot i que ha aclarit que és una cosa a la que no li tenen "por".

Ha explicat finalment que < strong> Podem va a defensar i "ser extraordinàriament fidels a aquests cinc milions de vots", el 21% dels emesos, obtinguts en les passades eleccions generals que ha considerat: "No ens han votat perquè hi hagi un intercanvi d'butaques sinó perquè les coses canviïn de veritat ".