Quantcast

La Seu d'Urgell commemora la festa de Sant Antoni repartint més de 3.000 racions d'escudella

Enguany, aprofitant que la festivitat ha coincidit en diumenge, un gran nombre d’urgellencs i urgellenques s'han aplegat al passeig Joan Brudieu, lloc on des de bon matí s'ha començat a elaborar les tradicionals escudelles de Sant Antoni. D’aquesta manera, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella, els confrares han elaborat l'àpat de Sant Antoni amb uns 800 quilos d'aliments aproximadament.

Com marca la tradició, a la sortida d'ofici, s'ha oficiat la benedicció dels animals davant la catedral. Tot seguit ha tingut lloc la passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins a arribar al passeig Joan Brudieu. Des d'aquest punt s'ha donat el tret de sortida als tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres banderers: Antoni Riu, el nou banderer, que ha dut el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, el banderer proposat, Jordi Fanés, i el banderer sortint, Òscar Canillo.

D'altra banda, un dels actes que també es porten a terme durant aquesta jornada festiva és la pujada al pal. Pel que fa a aquesta competició, i com anècdota d’enguany, el guanyador de la pujada al pal s’ha endut un pollastre envasat en comptes d’un de viu per evitar polèmiques.