Quantcast

Almenys 20 morts en un atac d'Al-Qaida en un hotel de Burkina Faso

Almenys 20 persones han mort i 33 més han resultat ferides en atac terrorista a un cèntric hotel de Ouagadougou , capital de Burkina Faso, segons fonts sanitàries citades per els mitjans locals.

L'assalt ha començat cap a les 19.30 hora local i GMT, quan almenys tres individus emmascarats van irrompre a trets al hotel Splendid, un dels més freqüentats per estrangers occidentals i personal de l'ONU.

Segons testimonis citats pels mitjans, els assaltants haurien detonat un cotxe bomba a la porta de l'hotel abans d'entrar.

L'exèrcit, que va decretar un toc de queda a la ciutat fins a les 6 del matí, ha dut a terme una acció de rescat als ostatges.

Una trentena d'ostatges , entre ells el ministre de Funció Pública de Burkina Faso, Clement Sawadogo, han estat rescatats de l'hotel de Uadadugú que roman pres des d'anit per un grup de jihadistes , han informat fonts del Govern d'aquest país.

L'operació militar, que es va posar en marxa fa més de dues hores amb la col·laboració de tropes franceses i agents de els serveis d'intel·ligència nord-americans, continua en marxa.

El Exèrcit està intentant posar fi a l'atac que va iniciar ahir una ordre del grup gihadista Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI) contra l'hotel Splendid, situat al barri de negocis freqüentat per occidentals i personal de l'ONU.

Cap a les 20.00 hora local i GMT, els terroristes van incendiar diversos vehicles a la porta de l'hotel -segons alguns testimonis, van poder ser dos cotxes bomba- i van entrar disparant per acabar atrinxerant amb desenes d'ostatges.

Només en aquesta acció van morir almenys 20 persones i altres 33 van resultar ferides, segons informen els mitjans locals .

L'esmentat grup terrorista va reivindicar l'atac contra l'hotel Radisson Blu a la capital maliana Bamako el passat 20 de novembre que va causar la mort de 19 persones.