Quantcast

Escudella i Encants de Sant Antoni a Encamp

Diumenge, 17 de gener del 2016
Encamp

Si a Encamp hi ha un plat tradicional per excel·lència és l'escudella. Tant, que s'ha convertit, des del 1986, en una festa popular, l'escudella de Sant Antoni, que cada any a Encamp se celebra el diumenge més proper a la festivitat de Sant Antoni i al Pas de la Casa, una setmana després. Es reparteixen unes 1.500 racions d'escudella entre els assistents, feta amb més de 3.000 mandonguilles, 700 litres de caldo, gallines, cansalada, arròs, cigrons, verdures i les mans expertes de les padrines de la parròquia.

Just abans de la benedicció i degustació de l'escudella, a Encamp tenen lloc els tradicionals Encants de Sant Antoni, on els manadors del Comú, juntament amb el rector de la parròquia, subhasten coques, bulls, embotits, peus de porc… i tot el que es recapta es destina a obres socials.

Programació:

13 h Encants de Sant Antoni

13.30 h Escudella de Sant Antoni

 

Nota: els horaris són orientatius. El diumenge 24 de gener a partir de la una del migdia es repartià l'escudella al Pas de la Casa.