Quantcast

Athletic i Barcelona reediten en quarts l'última final de Copa

Athletic i Barcelona reeditaran en els quarts de final de la Copa del Rei a la final de 2015, mentre que el Mirandés, únic equip de Segona que segueix en la competició, s'enfrontarà al Sevilla. < / p>

El sorteig dels quarts de final celebrat aquest divendres a la Ciutat del Futbol de Las Rozas va oferir una reedició de l'última final de la Copa del Rei entre l'Athletic Club i el Barcelona.

Aquesta final la va guanyar el conjunt català (3-1), però uns mesos després, a la Supercopa d'Espanya, va ser el quadre basc el que es va emportar el títol a doble partit.

L'última trobada oficial que han disputat els dos equips va ser el corresponent a la primera jornada del present campionat de Lliga. En aquest partit, el Barcelona, ??amb un gol de l'uruguaià Luis Suárez, que es troba sancionat per l'anada, es va emportar els tres punts.

L'únic equip de Segona, el Mirandés, novè classificat de la Lliga Endavant, ha arribat a quarts de final després d'eliminar en les dues primeres rondes a dos rivals de la seva categoria, l'Osasuna -al quadre navarrès li van desqualificar després de guanyar el burgalès per alineació indeguda- i Oviedo, i en setzens i vuitens a dues de Primera, Màlaga i Deportivo de la Corunya.

El conjunt castellà, que en la temporada 2011/2012 va arribar a les semifinals de la Copa del Rei amb Carlos Pouso d'entrenador, buscarà un nou èxit en la competició amb Carlos Terrasses a la banqueta.

Per arribar a semifinals, el Mirandés haurà de superar el Sevilla, que va eliminar en el derbi de vuitens al Betis i s'ha il·lusionat amb una competició en la qual no arriba a la final des de 2010.

L'eliminatòria entre Sevilla i Mirandés es jugarà primer al Ramón Sánchez Pizjuán i la tornada a Anduva.

L'actual líder de la Lliga BBVA, l'Atlètic de Madrid, s'enfrontarà al Celta de Vigo , cinquè classificat. Tots dos equips es van enfrontar fa uns dies, el 10 de gener, a Balaídos, amb victòria (0-2) per al conjunt madrileny.

L'Atlètic, que ha accedit a quarts després d'eliminar el Rayo Vallecano en vuitens , vol tornar a disputar unes semifinals després que la passada campanya el Barcelona ho eliminés a les portes d'aquesta ronda.

A quarts també va caure la passada temporada el Celta de Vigo, que va ser superat per l'Athletic Club de Bilbao.

L'última eliminatòria és la que disputaran el València, que la temporada passada va caure eliminat en quarts de final i no arriba a una final des de 2008, i la UD Las Palmas, que no arribava aquesta ronda des fa gairebé dues dècades.

En la temporada 1996/1997, i com a equip de Segona, Las Palmas va arribar fins a semifinals, cedint llavors per un marcador global de 7-0 contra el Barcelona.

< p> – Aparellaments de quarts de final:

València-Las Palmas

Athletic-Barcelona

Sevilla-Mirandés (2a.)

Celta-Atlètic de Madrid.

Les eliminatòries de quarts de final es disputaran els dies 20 i 27 de gener.

El sorteig corresponent a les semifinals es celebrarà a la Ciutat del Futbol de Las Rozas el 29 de gener a les 12:30 hores.