Quantcast

Colau critica amb duresa el PSOE

L'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau , ha criticat amb duresa el PSOE per ajudar a les forces sobiranistes catalanes, ERC i Demcracia i Llibertat , a disposar d'un grup propi al Senat. Per Colau és inadmissible que no hagi fet el mateix amb les quatre forces que integren Podem i que pretenen tenir veu pròpia al Congrés dels Diputats.

Segons Colau assistim "a un pur espectacle de cinisme i de vella política i espero que la ciutadania ho tingui molt present quan emeti el seu vot".

Colau ha denunciat que "el PSOE s'ha posat d'acord amb el PP per formar la mesa del Congrés mentre ha pactat amb Convergència per donar-li grup propi al Senat ".

L'alcaldessa de la capital catalana ha insistit que no entén com "Pedro Sánchez s'està inclinant clarament per la gran Coalició n, per un pacte amb Rajoy traint seus votants ".

Ara mateix, els diferents grups autònoms de Podem, sorgits de les circumscripcions de Catalunya, València i Galícia, no tenen la intenció de sumar-se al grup parlamentari de Pablo Esglésies . Per aquest motiu, han decidit plantejar a la mesa del Congrés dels Diputats formar un grup propi en el qual s'integrin els 27 diputats d'En Comú Podem, la formació que va guanyar les eleccione s a Catalunya el passat 20 de desembre, En Marea i la força valenciana Compromís.

Colau ha vist frenat el seu pas a la política catalana després del ACORD o in extremis subscrit entre Junts pel si i la CUP.

El seu suport a Al Comú Podem ser decisiu perquè aquesta formació fregués el milió de vots a Catalunya. En cas d'haver-se convocat eleccions al Parlament de Catalunya podria haver estat la candidata de l'esquerra alternativa a la cambra catalana amb moltes possibilitats de adjudicar-se la victòria en els comicis.

De moment, l a alcaldessa de la capital catalana ha reiterat que la seva dedicació rau en canviar les estructures del món local i aplicar el programa amb què es va imposar a les eleccions municipals del mes de maig del 2015.