Quantcast

Així és Alberto Rodríguez, el diputat de les rastes

" Currela, canari i orgullós de ser-ho ". Així es defineix el propi Alberto Rodríguez al seu perfil de Twitter.

De la nit al dia aquest diputat per Podem s'ha convertit en protagonista polític. De la part més frívola de la política. Primer per una instantània d'EFE del dia de constitució del Congrés que feia valer la dita de " una imatge val més que mil paraules ": un Rajoy estupefacte i situat en segon pla no podia apartar la vista de la seva persona i les seves rastes.

Després van venir les declaracions. Les de Celia Villalobos a Televisió Espanyola dient que no li importaven les rastes "siempre que les portin netes per no pegar-me polls ".

És curiós, perquè a Alberto Rodríguez se li coneix entre altres coses per unes declaracions que semblen haver-se avançat a aquestes reaccions:" La majoria dels drames, de les retallades i de les agressions que hem patit tots aquests anys els ha fet gent molt ben vestida, amb vestit i corbata, amb cotxes de luxe i unes cases molt arregladitas ", comentar al desembre de 2015.

Rodríguez, de 33 anys, és diputat per Tenerife, fill de mestra i electricista, i tècnic superior en química ambiental , segons el perfil que ell mateix presentar en ocasió de les primàries de Podem. Fins a ser diputat electe treballava en una refineria de petroli.

Destacat membre de lluites estudiantils i sindicals, ell mateix ha parlat de les seves detencions i problemes amb la policia . " No m'avergonyeixo d'haver lluitat, d'haver defensat els drets de tots i totes i d'haver acabat detingut per això, fruit de les seves polítiques de reprimir la dissidència. No només no m'avergonyeixo sinó que ho tornaria a repetir ", va deixar escrit en les seves xarxes socials després d'una detenció.

En els seus inicis polítics va militar en Esquerra Unida i , de fet, va ser una de les veus que va lamentar la falta d'acord entre les dues formacions.

Aquest 14 de gener el mateix Alberto Rodríguez posava un tuit amb la imatge i el text de la seva promesa: " Encara que a alguns els molesti que estiguem aquí, encara que ens falten al respecte, prometo acatar la Constitució i treballar per canviar-la. Perquè mai ningú més a Canàries passi gana o necessitat ".