Quantcast

El Centre d'Hostaleria del Mediterrani començarà a impartir cursos al febrer i s'ubicarà a les Arades

El Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani ja ha superat el darrer escull legal que quedava per poder implantar-se al Principat. Aquesta mateixa setmana s'ha constituït formalment com a empresa andorrana. Un cop superat aquest pas, ha explicat el director de desenvoupament internacional del centre, Ángel Campillo, aquest mateix dilluns viatgen a Andorra per començar a reunir-se amb el sector hoteler i turístic, i informar de la seva oferta formativa que començarà el proper mes de febrer. En un inici es començarà amb formacions ocupacionals que són reglades a Espanya i que s'adrecen als treballadors i directius andorrans. Ja al setembre el centre s'obrirà a alumnes estrangers. Per aquelles dates ja estaran finalitzades les obres del centre que s'està adequant a Sant Julià de Lòria, concretament a les Arades, on abans hi havia un centre comercial i una gasolinera.

També estan en marxa els tràmits legals perquè totes les formacions que s'imparteixin siguin oficials també a Andorra, algunes de les quals el Ministeri d'Educació tarda al voltant de dos anys en oficialitzar, ha informat Campillo. Per exemple, en el cas dels màsters destinats sobretot a tasques de direcció de cuina i gastronomia, que es començaran a impartir al 2017. No és el cas de les formacions del setembre que es realitzaran al nou centre lauredià, com és el cas de la de tècnic superior en Cuina, tècnic superior en Restauració, tècnic superior en Dietètica i Nutrició, així com els graus mitjans de cuina i gastronomia i el de rebosteria, forneria i confiteria. Aquests ja estaran homologats.

Pel que fa a les instal·lacions on s'impartiran les classes d'aquest febrer, i gràcies a un acord arribat amb el Comú de Sant Julià de Lòria el passat més d'octubre, es faran al Centre de Congressos Lauredià (que també disposa d'una cuina), fins que no acabin les obres a les Arades. Campillo també ha explicat que la idea és que els alumnes estrangers que vulguin estudiar al centre a partir del setembre s'ubicaran en apartaments per a estudiants, de la mateixa manera que es fa als centres espanyols que tenen a Madrid i València.  Es calcula començar les classes del setembre amb al voltant de 200 alumnes. No obstant, es preveu atraure fins a 4.000 alumnes en cinc anys i fer una inversió propera als sis milions d'euros.
 
El Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani va néixer a València l'any 1994, impulsat per un grup de professionals del sector de l'hostaleria i el turisme que volien millorar la competitivitat de les seves empreses mitjançant la formació dels professionals que hi treballen. Avui en dia compta amb seus a Madrid, la República Dominicana i ara a Andorra, i s'ha convertit en un dels millors centres espanyols on estudiar cuina i gastronomia.