Quantcast

Els Pallars, 14 de gener 2016: UN REPÀS PELS ESCRIPTORS PALLARESOS I RIBAGORÇANS

Fins al 31 de gener es pot visitar a l’oficina de turisme del Pallars Sobirà l’exposició La veu de la Terra. Un espai que fa un repàs pels diferents escriptors pallaresos. Ens recorda aquells que han estat grans veus del territori però també dóna a conèixer les veus actuals i els seus relats. Tots porten el Pirineu a dins i això es reflecteix en els seus textos, ja sigui els que en van marxar o els que han vingut.

La Núria és una escriptora que fa 30 anys que està al Pallars Sobirà, del qual ha fet casa seva i on han nascut molts dels seus treballs. El silenci de les muntanyes, el contacte gairebé obligat amb l’entorn natural i humà, els pobles i el tracte familiar amb el veí, aflora en tots els escriptors de la zona.

Al llarg dels anys hi ha hagut molta producció literària als Pallars i l’Alta Ribagorça i ara, amb aquesta exposició es vol fer un homenatge a tots aquells que han estat i són ambaixadors del Pirineu a través de la literatura.

Parlen al vídeo: NÚRIA GARCIA QUERA, Escriptora