Quantcast

El fals email de WhatsApp que amaga una estafa de 'phishing'

Les estafes de 'phishing' són una de les tècniques més utilitzades pels pirates informàtics per robar dades personals i poder accedir a diferents comptes bancaris o altres plataformes de caràcter privat. En aquesta ocasió, després d'alertar de falsos correus electrònics sota la imatge d'empreses com Ikea o Mercadona, un nou cas s'oculta després de l'ombra de WhatsApp.

Segons alerta la web de 'Comodo Labs', es tracta d'un correu electrònic amb un arxiu ZIP que conté un troià d'alt risc . Perquè la víctima es descarregui l'arxiu, el correu electrònic simula ser un avís de WhatsApp que notifica l a lliurament d'un missatge de veu o vídeo.

Un cop descarregat l'arxiu, el virus infectarà teu ordinador i rastrejarà la seva base de dades per obtenir dades personals amb els que els pirates informàtics puguin desenvolupar altres estafes o robatoris en comptes bancaris.

Si reps aquest correu electrònic, elimina-immediatament i no ho obris. D'aquesta manera, no tens que preocupar-te. No obstant això, si el teu equip ja ha estat infectat, s'ha d'actuar com en la resta de estafes per 'phishing', és a dir, denunciar, modificar contrasenyes i contactar amb la teva entitat bancària.