Quantcast

La Jota arrenca el festival Barnasants

El concert va inaugurar al del BarnaSants 2016 reivindica l a jota com a origen de la cançó protesta.

jotes de combat Compromís i poesia obrirà la programació el dijous 21 de gener a el Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, 1 escenari o que compleix el seu 25 aniversari.

Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries, Miquela Lladó, Eva Dénia i Eliseo Parra posaran la veu a l'espectacle inaugural, una producció prop ia de l'organització del festival.

Els organitzadors han explicat que, segons la llegenda, la jota va ser inventada per Aben Jot, un poeta àrab revolucionari que va ser expulsat de València per la seva rebel·lia.

Des d'aquest moment, la jota ha format part del repertori de molts artistes catalans, algun dels quals seran els que posaran la veu a l'espectacle inaugural.

A més de jotes, els artistes també ofereix ran boleros, fandangos, seguidilles i cançons per a la revolta i la millora de la societat.

La banda que acompanyarà els artistes protagonistes estarà formada po r Jordi Fusté, Joseph Lanau, Kike Pellicer, Sergi Molina , Merxe Martínez i Xavier Lozano.

Els artistes convidats són Pau Puig i Guardet El Cantat.

La primera setmana del festival també es podran veure els concerts d i Víctor Manuel i Guiem Soldevila el divendres 22 de gener al Palau de la Música Catalana i el Haarlem Jazz Club. Així mateix, el de Jordi Gil dissabte al Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat.

diumenge serà l'ocasió d'assistir al recital de Toti Soler a la sal a La Violeta d'Altafulla i de Claudio G.Sanna en el Haarlem Jazz Club .

Durant 4 mesos més de 100 concerts faran possible que els amants de les cançons d'autor puguin reviure les seves emocions en una edició en què s'homenatjarà al recentment mort Javier Krahe.