Quantcast

Cobraven l'assegurança simulant avortaments en accidents de trànsit

La Guàrdia Civil ha detingut un total de 19 persones dins de l''operació Avortament', que ha desmantellat una xarxa que cobrava indemnitzacions d'assegurances usant a embarassades que avortaven a través de fàrmacs, si bé asseguraven haver-ho fet en accidents de trànsit.

Fonts de l'institut armat han anunciat a Efe les últimes tres detencions es van produir dimarts passat, i han precisat que la investigació continua oberta, pel que no descarten que es produeixin noves detencions.

Dilluns van ser detingudes les primeres 16, que passaran al llarg d'aquest dimecres a disposició del Jutjat d'Instrucció número 6 de Almeria, si bé han recordat que es manté el secret del sumari sobre les actuacions.

D'altra banda, aquestes mateixes fonts han precisat que entre els detinguts, de diverses nacionalitats, no es troba cap professional sanitari i apunten que membres d'aquest col·lectiu han col·laborat per a l'aclariment dels fets.

El delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, va informar ahir als mitjans a Almeria que aquests avortaments es produïen com a conseqüència de l'ús de "substàncies químiques per provocar-los" i que posteriorment afirmaven haver avortat en accidents de trànsit lleus "per accedir a unes indemnitzacions".

L''operació Avortament' està sent desenvolupada per agents de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Almeria.