Quantcast

Pablo Iglesias hauria cobrat 93.000 euros de l'Iran entre 2013 i 2015 a trtavés d'una empresa investigada per la UDEF

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, rep a títol personal fons provinents de l'Iran que sumen al voltant de 93.000 euros nets entre els anys 2013 i 2015, segons la documentació que està investigant la Policia Nacional. El problema és que Iglesias, segons el diari ABC, que publica avui l'exclusiva, factura seu treball a una empresa de capital iraniana que investiga la Udef de la Policia.

Aquests ingressos s'han alternat amb el seu sou de 8.000 euros mensuals com a eurodiputat, càrrec que va exercir entre juliol de 2014 i octubre de 2015. El cas és que, segons el rotatiu, Iglesias no hauria publicat les seves rendes provinents de Teheran al portal de la transparència de Podem, on els seus "salaris, honoraris i retribucions" més recents són de 2013 i no especifica el seu origen. Declara l'activitat de "Presentador i Director de programa de debat televisat (Fort Apache) Gener 2013-Present" , però no informa sobre els rèdits obtinguts l'any 2014 ni el 2015. < / strong>

Els pagaments a esglésies els realitza la societat 360 Global Media SL, controlada per l'empresari iranià Mahmoud Alizadeh, com consta en una de les factures lliurada per Esglésies que puboica ABC. Pel que sembla, aquests honoraris corresponen als "programes del 107 al 114". A la factura se li suma el corresponent IVA i s'aplica la retenció d'Hisenda.

El concepte de la factura és "Director / Presentador Fort Apache" , el programa que emet Hispan TV, la cadena que va impulsar el govern iranià en l'etapa final de la presidència del conservador islamista Mahmud Ahmadinejad per influir en Espanya ia països de llengua espanyola.

El diari madrileny assegura que els fons passen per un complex entramat d'empreses pantalla i entitats financeres des que surten de l'Iran fins que arriben al compte d'Esglésies en ENG. Pel que sembla, aquesta lmbicada forma de pagament es correspondria amb l'intent de dotar d'opacitat a la ruta dels diners per evitar els embargaments de l'Iran i que les transferències no vagin directament del país persa a Espanya .