Quantcast

Vives se suma al missatge de suport als oblidats després de la visita a Terra Santa

Des del Bisbat d’Urgell, han recordat en un comunicat que la Coordinadora es reuneix per invitació de l’Assemblea d’Ordinaris Catòlics de Terra Santa des del 1998 cada mes a Terra Santa, “centrant-se en la pregària, el pelegrinatge i la persuassió, amb l’objectiu de mostrar la solidaritat amb la comunitat cristiana que experimenta una intensa pressió política i socioeconòmica”. Els participants d’aquesta edició del viatge han visitat durant tres dies Jordània i han conversat amb els refugiats desplaçats des de Síria i l’Iraq, la majoria dels quals, han explicat des del Bisbat, són cristians.

Les comitives han “encoratjat a mantenir viva la fe i l’esperança” als refugiats, que els han transmès les seves preocupacions i angoixes. De fet, Vives ja havia avançat que es tractava d’un viatge de suport i que l’objectiu principal no era material. Els participants també han conegut el testimoni i l’experiència del Patriarcat Llatí de Jerusalem, “que està sostenint l’atenció i el suport a les persones i famílies que ho han perdut tot i intenten refer la vida”.

En un comunicat posterior a la visita la Coordinadora de Terra Santa ha afirmat que “en aquesta terra santa per als jueus, cristians i musulmans, se’ns ha recordat durant la nostra visita la presència permanent de l’Església entre els febles i vulnerables als qui massa sovint s’oblida”. Els participants han assegurat que després de la visita “ens emportem les nostres experiències i les històries que hem sentit, i ens sentim compromesos a donar veu als sense veu”.