Quantcast

CM.- Cinca reconeix la complexitat per trobar corresponsals estrangers per a Vall Banc

Tot i que fa unes setmanes el ministre portaveu va anunciar que l'entitat pont de BPA, Vall Banc, podria començar a operar durant la segona quinzena de gener, aquest dimecres ha matisat aquest termini assegurant que durant aquest mes s'acabarà d'enllestir l'estructura de l'entitat i les relacions amb els operadors (corresponsals, targetes, contracte de SWIFT…) i que posteriorment serà l'AREB la que determinarà quan pot començar a operar, una decisió que ha d'estar lligada a la venda del banc, per evitar que el valor de l'entitat minvi per la pèrdua de clients i de dipòsits.

Jordi Cinca ha reconegut també que el procés per aconseguir els corresponsals internacionals és complex, i ha assegurat que és lògic que sigui el pas final perquè «els corresponsals s'acabaran pronunciant quan sàpiguen quins recursos gestionats i quins clients han passat a Vall Banc i quines garanties hi ha que aquests fons no estan afectats per tot el que posava en relleu la nota del FinCEN». De fet, ha assegurat que aquest pas permetrà que l'entitat «estigui novament admesa al mercat internacional». Per tant, es tracta d'una garantia per als possibles compradors, ja que assegura que tots els fons que passin a l'entitat pont són lícits i no comportaran cap problema a l'entitat que l'adquireixi.

Pel que fa al procés de venda, que es troba en la segona fase, el ministre ha indicat que en aquest moment les vuit entitats interessades estan analitzant les dades de l'entitat i que, posteriorment, si ho creuen oportú, faran una oferta en ferm. Finalment, Cinca ha recordat que si no s'aconsegueix cap comprador, la Llei aprovada l'abril de l'any passat ja preveu la via de la liquidació.