Quantcast

Alt Urgell, 12 de gener 2016: EL BUS DE LA SALUT TORNARÀ A L'ALT URGELL

El 'Bus de la Salut' tornarà a l'Alt Urgell aquest any 2016. Concretament, s'aturarà a la Seu d'Urgell a l'abril i el juliol i a Oliana durant el mes de març.

Aquest servei intinerant està pensat per detectar i prevenir malalties cardiovasculars i renals entre la població de més risc, homes i dones d'entre 40 i 70 anys. Les proves tenen una durada d'uns 60 minuts, són indolores i permeten saber amb els resultats els riscos que té la persona de patir malalties cardiovasculars o si n'està començant a patir alguna.

'El Bus de la Salut' fa les proves aleatòriament entre la població de risc i amb coordinació amb l'atenció primària. Tot i això, si algú vol fer-se la prova i no ha esta convocat pot sol·licitar-ho.

La Diputació de Lleida ha aprofitat l'anunci de l'inici del segon any d'activitat del 'Bus de la Salut' per donar a conèixer les dades del primer any de funcionament. El bus ha fet proves a 2.118 persones, dels quals un 65% presentava algun tipus de dolència cardiovascular i un 22% una malaltia renal.