Quantcast

Jutgen un usuari de Twitter que va demanar pegar-li un tret al clatell a la infanta

En el seu escrit d'acusació provisional, el fiscal Juan Antonio García Jabaloy assenyala que el processat va escriure en els anys 2013 i 2014 "gran quantitat de missatges, comentaris escrits i imatges en què, de manera explícita i reiterada, ha vingut justificant l'activitat de l'organització terrorista ETA ".

Segons el representant del Ministeri Públic, l'acusat va proposar fer un " escrache " a les víctimes d'ETA i va incitar a cometre "un atac terrorista" contra l'antiga líder d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez . En un altre comentari apuntava: 'Juguem a la ouija: Gora ETA militarra ".

Otxoa Gil, que va ser detingut el 6 novembre 2014 per la Guàrdia Civil per la seva activitat en les xarxes socials, també hauria < em> "humiliat" a les víctimes d'ETA en escriure tuits com 'tant de bo a Irene Villa l'haguessin matao (sic)' o 'els' twitterroristas riuen perquè quedaran lliures i Ordóñez no ', a referència l'exregidor del PP Gregorio Ordóñez, assassinat per la banda .

El fiscal destaca en el seu escrit que els fets reuneixen el requisit de difusió pública que exigeix ??el Codi Penal per al delicte d'enaltiment del terrorisme , ja que els comentaris que va escriure eren "accessibles de manera pública i sense cap tipus de restricció" i la seva intenció era que tinguessin "un gran nivell de difusió" .