Quantcast

El judici continuarà el 9 de febrer després de resoldre situació de la infanta

A les 21.58 hores d'aquest dilluns va concloure la primera jornada de la vista, que va arrencar a les 9.21 hores a la sala habilitada a la seu de l'Escola Balear de l'Administració Pública a Palma.

La presidenta del tribunal de l'Audiència de Palma que enjudicia la presumpta trama de corrupció entorn de l'Institut Nóos ha anunciat per tancar la jornada que resoldrà en quatre setmanes les qüestions prèvies relatives a la competència del tribunal i les referides a la legitimació de les acusacions populars .

Entre aquestes últimes hi ha la que ha platejat la defensa de la infanta Cristina, reforçada per la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat, respecte a la acusació contra la germana del Rei per delicte fiscal , que sosté en solitari Mans Netes, el que segons aquestes parts és motiu de nul·litat.

Les magistrades també comunicaran abans que es reprengui la vista seva resolució respecte a altres qüestions prèvies plantejades avui, com les referides a la manca important del relat de l'acusació respecte als imputats Salvador Trinxet ia Miguel Tejeiro.

Sobre la resta de qüestions prèvies, les magistrades Romero , Elionor Moyà i Rocío Martín podrien demorar la resolució fins que dictin sentència.

Està previst que entre el 9 i el 26 de febrer prestin declaració dels acusat s, ja siguin els 18 asseguts avui al banc o 14, si s'admeten totes les qüestions exculpatòries.

Les declaracions dels testimonis, gairebé 400, estan previstes entre el 8 de març i el 17 de maig , segons l'organització inicial comunicada pel tribunal a les parts.

MOVIMENTS PER 'SALVAR' A LA INFANTA

Només el pseudosindicat Mans Netes, sosté l'acusació contra la Infanta Cristina, la germana del actual Cap de l'Estat. Els moviments per salvar aquest escull arriben des l a Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat, que representa l'Agència Tributària. ¿La seva missió? Treure del banc dels acusats del cas Nóos a la germana del monarca .

El fiscal Pedro Horrach va presentar un nou informe d'Hisenda que exculpa la germana del Rei dels delictes fiscals atribuïts al seu espòs q ue conclou que no es pot traslladar a l'àmbit penal fet que suposa una infracció administrativa de la Infanta en el seu paper en l'empresa Aizoon. El document sosté que donya Cristina era sòcia i no administradora de la signatura de la qual era titular el seu marid o, el que la exoneraria de ser cooperadora necessària.

El fiscal, l'Advocacia de l'Estat i la defensa es van emprar a fons el dilluns per convèncer el tribunal que s'apliqui a la Infanta la doctrina Botín i arxivi la causa contra ella. I és que m antenerla a la banqueta només a instàncies de l'acusació popular de Manos Limpias suposaria, segons el fiscal Horrach, "trencar la doctrina emanada fins a la data pel Tribunal Suprem i una discriminació no justificada" contra ella.