Quantcast

La Cerdanya, 11 de gener 2016: L'HOSPITAL IMPLANTA EL CODI SUÏCIDI

L’Hospital de Cerdanya ha posat en marxa el Codi Suïcidi, un dispositiu amb el qual els serveis sanitaris detecten, preveuen i intenten evitar el risc de suïcidi, sobretot a través de seguiments posteriors a l'alta d'una atenció a urgències per conductes suïcides, tant d'adults com de menors. De fet, veure com evoluciona un pacient amb alguna patologia pròpia de risc durant els primers dotze mesos després d’una temptativa és un dels punts fonamentals d’aquest pla.
Amb l’activació del codi a la capital ceretana, el CatSalut completa el procés d’implantació a tot el territori amb l’objectiu de rebaixar la xifra de més de 500 morts l’any per suïcidi al país. En general, les temptatives són més elevades entre les dones, tot i que la mortalitat és major entre els homes perquè acostumen a utilitzar mètodes més radicals.