Quantcast

Suècia va ocultar agressions sexuals en un festival estiuenc

'Dagenes Nyheter', un dels principals diaris suecs, ha denunciat que la policia del país va ocultar les agressions sexuals realitzades per un presumpte grup de joves durant la celebració d'un festival juvenil musical celebrat el passat estiu a Estocolm.

Pel que sembla, segons assenyala aquesta informació, existien una sèrie d'informes interns enviats a la prefectura d'Estocolm, en què assenyalava que els joves es "refreguen" contra noies, algunes d'elles menors , i realitzen "tocaments" que van anar augmentant i en què van estar presents, segons testimonis, una quinzena de refugiats.

Segons 'Dagenes Nyheter', els agents responsables de la seguretat del 'We are Sthlm' expulsar a dos centenars de joves del recinte del festival per aquesta circumstància encara que, malgrat les denúncies, no es va fer acusació formal alguna.

Diversos agents de policia assenyalen que es va preferir no difondre els fets per evitar l'ascens electoral dels Demòcrates de Suècia , la forma d'ultradreta que és la tercera força més votada al país nòrdic.

Aquest dilluns, la Policia d'Estocolm ha informat de l'obertura d'una investigació a "fons". "Veurem quins errors o delictes s'han comès. Si no n'hi ha hagut, hi pot haver una responsabilitat disciplinària. De moment, no cal fer conclusions", ha destacat el cap dels agents, Dan Eliasson.